Genoten van het bouwproces

Toen we door verhuizing van werk een nieuwe woonplek zochten wilden we dat de nieuwe woning meteen ‘levensloopbestendig’ zou zijn. We vonden dat niet in bestaande bouw, maar we vonden wel een kavel.

We bezochten drie aanbieders van ‘modelwoningen’ om te kijken of het ons financieel en bouwtechnisch zou lukken daarop onze wens te realiseren. Het gesprek bij Bloemfontein gaf ons het meest vertrouwen en de meest concrete indicatie van mogelijkheden en kosten.

Vooral de stelling dat voor aanvang van de bouw de prijs helemaal vast ligt en er geen onverwachte zaken opkomen vonden we fijn. Later bleek dat dit ook zo uitkwam. Daar staat tegenover dat je ook alles van tevoren definitief moet kiezen, maar voor ons was dat geen bezwaar. De woning werd precies zo gebouwd als we hadden afgesproken en werd opgeleverd op de dag die al 10 maanden tevoren was aangegeven.

De woning is – ook volgens de technische expert die we de opleveringskeuring lieten doen – netjes afgeleverd en diverse leveranciers verbaasden zich over de nauwkeurigheid van maatvoering en afwerking (‘dat kom je wel anders tegen’). We wonen er nu bijna een jaar met veel plezier. De paar puntjes die na oplevering nog opkwamen zijn allemaal snel en netjes opgelost.

De woning is precies geworden wat we ervan gehoopt hadden. Het is erg leuk om vanaf de tekentafel een woning te zien opbouwen en de rustige advisering daarbij heeft ons geholpen om goede keuzes te maken.

Het is een intensief (en voor ons eenmalig) project, maar Bloemfontein heeft er mede voor gezorgd dat we er ook van hebben genoten.