Afspraak is afspraak en perfecte service achteraf

Op zoek naar de perfecte aannemer gingen we bij verschillende bedrijven langs, waaronder Bloemfontein, nummer acht op onze lijst. Het eerste gesprek met Wiljo verliep anders dan we hadden verwacht. Wij hadden gedacht met elkaar door een catalogus met standaardopties te lopen en daarbij te horen wat er wel en mogelijk was. Hij gaf ons echter de opdracht eerst goed te bedenken wat we zelf graag wilden en dan weer terug te komen. Een beetje teleurgesteld reden we naar huis en lieten het gesprek bezinken.

Na een paar weken maakten we een nieuwe afspraak met in onze tas een zelfgemaakte tekening waarin we onze wensen verwerkt hadden. Samen met de technisch tekenaar van Bloemfontein hebben we deze tot in detail uitgewerkt. Tijdens het verdere traject werden we door André goed begeleid bij het kiezen van alle details zoals steenkleur, elektra, sanitair enzovoort. Hiervoor waren drie bouwvergaderingen voorzien en de ‘sky was the limit’ qua mogelijkheden en mutaties.

Tot een vooraf afgesproken datum mochten we veranderingen aanbrengen, daarna niet meer. Maar dat was ook niet nodig, want na een, mede dankzij Pieter, soepel verlopen bouwperiode van slechts zes maanden was het huis af. En dat was zelfs eerder dan in de planning! Het was exact zoals we hadden afgesproken, ook qua maatvoering. We kregen de keuze of we de sleutel op de afgesproken datum wilden ontvangen, of al eerder.

De rode draad in het proces is dat afspraak, afspraak was en dat de service achteraf perfect is. Verwacht echter geen opsmuk of interessant gedoe van deze aannemer. De communicatie verliep staccato en recht door zee. Maar het bouwproces, de bouwkwaliteit en de financiële afwikkeling waren perfect. De werkwijze van Bloemfontein moet bij je passen, maar zonder twijfel zouden wij hier weer aankloppen voor het bouwen van een woning.

Familie Van der Bijl, ‘s Gravendeel