Een dikke 10!

Het is ongeveer een klein jaar geleden dat onze mooie woning (type IJselsteijn plus) is opgeleverd. De gehele bouw van onze woning  verliep perfect en het bouwschema die ons van te voren was gegeven was inderdaad bijna volmaakt. Met de nadruk op “bijna” want onze woning werd eerder opgeleverd. De afspraken met de keuken- en vloerleverancier die wij ver vooruit hebben moeten plannen verliep perfect.

Voor de bouw hebben wij benadrukt dat het bouwen van een huis bij Bloemfontein kwalitatief goed moet zijn, maar ook zeker de nazorg (aftersales). Ook hierover zijn wij erg tevreden. Ondanks de communicatie iets stroef verliep, heeft Bloemfontein zijn belofte waar gemaakt.

Onze warmtepomp voldeed niet en verwarmde niet ons huis of wij hadden geen warm water. In samenspraak met de installateur en Bloemfontein werd alles perfect opgelost. Niets was te veel! Na een flinke storm lekte onze dakkapel. Na een telefoontje en een berichtje werd gelijk actie ondernomen. Ook werd de verkleuring van het plafond door een externe schilder opnieuw geverfd (Top).

Voor de bouw van onze woning  hebben diverse offertes opgevraagd bij bouwondernemingen en de verschillen waren groot. Bloemfontein was zeker niet de goedkoopste bouwer maar wel de meest transparante met het uitwerken van de bouwofferte. Wel zo fijn als je binnen een budget moet werken.

Het is ons tweede huis dat wij hebben laten bouwen en bij alle twee de bouwprojecten was niks hetzelfde, dus elk project is een nieuwe ervaring.

Tip van een Bloemfontein ervaringsdeskundige:

  • Werk een goed plan uit hoe de woning eruit moet zien en zet dat op papier en houd rekening met de aanleg van de tuin.
  • Zorg voor een financiële buffer voor extra kosten, die zeker komen gaan (ongeveer 8 % van de aanneemsom).
  • Bespreek goed wat met de overtollige grond moet gebeuren die op de kavel blijft liggen na het uitgraven van de fundatie. Afvoeren kost veel moeite en geld.
  • Bespreek goed de garantie voorwaarden met Bloemfontein. Zet deze op papier.
  • De slechte ervaring die wij hadden is het aansluiten van de bouwelektriciteit en permante aansluiting voor elektra en media. Hierin wordt je niet begeleid en moet je alles zelf regelen. Dit gaat niet via Bloemfontein maar moet door de opdrachtgever zelf worden regelen. Als de bouwaansluiting niet op tijd is aangesloten, moet er gewerkt worden met een generator (erg duur). Ons advies is begin met aanvragen via aansluitingen.nl op het moment dat de bouwovereenkomst is getekend en het bouwschema bekend is. Je belandt in enorme bureaucratie bij het aanvragen van aansluitingen.

Wij geven het bouwbedrijf Bloemfontein met zijn goed gemotiveerd team een dikke 10!

Familie Baijer